onsdag, september 27, 2006

Lite folk - Bra träning 27/9

Endast 4 personer var tappra nog att ta sig ner till hipen för dagens träningspass, medan resten var borta på grund av godkända och mindre godkända anledningar.
Vi som var nere hängde dock inte läpp över den tama uppslutningen utan gjorde allt vad vi kunde för att ha så kul och träna på så bra som möjligt. Det blev en rätt lugn träning och lite av ett rehabiliteringspass efter de senaste veckornas hårdkörning men det var ändå med trötta ben samtliga spelare lämnade planen efter ett rekordlångt pass.
Idag tränades det mycket inlägg och frilägen eftersom de båda keeprarna som slåss om en plats i buren var nere och ville visa upp sig. Det såg bra ut från bådas håll och det blir en jämn fajt om vem som tar en plats i kassen, frågan är dock om det är någon av dom som är riktigt sugen?
Sedan avslutade vi utomhuspasset med lite stjärnan och där visade Herr Kvistrum framfötterna genom att enkelt ta flest segrar.

Sedan fortsatte träningen inomhus och det var för första gången dags att känna på vår kommande matcharena. En relativt liten hall där det hela tiden kommer gälla att vara på tårna och där man inte kan ge bort en millimeter gratis åt motståndaren för då kommer det att smälla. Inomhus visades det dock prov på riktigt skönlir när olika former av klacksparkar och låranfall prövades.

Dagens utskällning: Den går den här veckan från mig personligen till Usman och Linus som rentav skolkade från dagens träning med några av de sämsta anledningarna man kan komma på för att slippa träna. "Jesper ska inte träna så det blir inget", "Vi ska in till stan och köpa jeans åt Usman", "Jag ska vara sällskap åt Usman i stan", "Tobbe ringde nyss och sa att han inte skulle komma" är bara några av de urusla kommentarer dessa pojkar hävt ur sig för att slippa träna. Att åka till stan på träningstid är för mig ingen godkänd anledning till att inte träna. Okej om man har skola eller är sjuk eller skadad men är man fullt frisk och dessutom har fritid, ja då ska man träna om man vill vara med! Vi tränar bara dessutom 2 timmar per vecka vilket motsvarar 1,2% av en vecka och då för man tamefan offra sig lite. Skäms på er!
Dagens mål: Patrik gjorde visst flest mål idag, men dessvärre för honom inte de snyggaste. Utan idag var det Tobbe som stod för läckerbitarna. Utan att gå på kraft. Först drar han en chip med foten bakom stödjebenet från en bit utanför straffområdet över Martin i målet och in i bortre krysset, underbart vackert! Sedan lägger han upp bollen för en frispark en bit utanför straffområdet som han sedan elegant skruvar in i borte hörnet via både stolpe och ribba, till Anders stora förvåning.
Dagens räddning: Tyvärr Martin men idag var det Tobbe som glänste i målet. På Patriks tunga skott fläkte han ut vänsterhanden och slog bollen över ribban. Det finns dessutom bevarat på film. Överhört het räddning!
Dagens busschaufför: Han körde 523H 16:55 från Helenelunds station till Sollentuna. Tobbe klev på bussen medan Patrik stod utanför och rotade efter sitt busskort i väskan. Och medan Patrik letar efter sitt busskort stänger chauffören dörren och börjar rulla lite smått innan Tobbe ber han vänta på snubben som letar efter sitt busskort. Då tappar Patrik vattenflaskan in under bussen och börjar krypa efter den och när han sedan hittar både busskort och flaska får han en rejäl utskällning av chauffören som undrar om han vet hur man åker buss!
Dagens vänster: Patrik, både politiskt och fotmässigt. Vassa skott och åsikter.
Dagens citat: - "Jag svettas som ett djur", säger Martin
- "Män är djur", förklarar dagens vänster!

Tack allihopa som tränade idag, måste säga att det ser riktigt bra ut på vissa håll och kanter! Finns mycket som tyder på att det blir en lyckad säsong iår. För er som inte va där - kom igen nästa träning istället! Och till Usman och Linus - SKÄMS!

Nästa tillfälle vi samlas är dock inte ett träningstillfälle utan det är på säsongsupptakten nu på lördag. Då är det dags för lite workshop när matchtröjorna ska fixas. Vi samlas klockan 12:00 i Kista Galleria vid bussarna. För er som tar er dit från Sollentuna station går det en 179a klockan 11:46 från Sollentuna station som kan vara rimlig att ta.
Positiva besked är också att det finns gott om ribbstolar att hänga upp flaggor och diverse banderoller i helenelundshallen som vi kan använda oss av när vi spelar. En flagga med vår logga samt en banderoll med texten "Black is here, beware" kommer att målas upp inom den närmsta framtiden.
Dessutom söker vi en bra hymn. Om det är någon som har något på gång är det bara att komma med förslag. Alla bra lag har en hymn, det ska även vi ha! En vacker måltruddilutt vore också trevligt om någon kunde vaska fram sedan är det bara och höra med korpen ifall vi kan använda högtalarna i hallen och fylla med vår vackra musik när vi kör över alla andra lag!

Ha de bra allihopa så ses vi på lördag!

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Du glömde mitt friläge på Martin, väntar ner honom och lyfter retfullt över honom in i öppen kasse. =P *självgod* Nää men det var en rolig träning idag, bra väder också. Vi får knopa på en hymn sen, självklart ska vi ha en sån. 12:00 tycker jag låter lite väl tidigt men om alla tycker det är bra så fine.

27 september, 2006 19:57  
Anonymous Anonym said...

Skönt att få känna lite på gräset innan allvaret drar igång. Kör vi klackspelet i korpen så kan vi bli historiska. Längtar redan till workshopen på lördag då vi ska trycka våra tröjor in i matchställseliten. Ändå blire nog å gråta sig till sömns inatt efter sveket av våra två turtorduvor Fröken Pettersson och Usman. Skäms flickor!
Till alla andra: gå inte ner er i träsket så djupt som dom gjorde. Tror och hoppas att vi aldrig får se sånna här scener igen från nyblivna bänknötarna Usman å Fröken Pettersson..

Vässa knoppen!

27 september, 2006 20:23  
Anonymous Anonym said...

Till att börja med, mycket illa från Pettersson och Qureshi, möjligtvis med flera.

Sedan, angående målramsan tycker jag att alla springer fram till målvakten och börjar sjunga Stirra ner i äkta Paulo-anda :)

Det är bättre att köra huvudet i väggen än att inte använda det alls.

27 september, 2006 22:31  

Legg inn en kommentar

<< Home