onsdag, mars 07, 2007

Utesäsongen kryper närmare - Ska vi vara med?

Det börjar bli hög tid att anmäla sig till utesäsongen ifall det ska bli någon, vilket jag hoppas är allas önskan.

Men först är det en del problem som vi måste lösa.
1. Vi behöver en målvakt.
Sedan vår nuvarande målvakt Martin Stockeld begärt reträtt från sin position står vi nu utan målvakt. Om vi inte hittar någon ersättare kommer det innebära att ALLA, utan undantag, kommer tvingas stå minst en match under säsongen, beroende på hur lång den är.
2. Vi behöver flera utespelare.
James Kearing har redan värvats och om ingen tänker sluta är vi 10 spelare, något som inte alls kommer att räcka på 7-manna med tanke på hur högt vårt bortfall brukar vara. Minst 12 spelare tror jag vi behöver för att få ihop fullt lag alla matcher. Vi vet att det är en del personer som vill vara med i laget men någorlunda krav på klass och karaktär måste ställas.
3. Ekonomi
Utesäsongen som är längre än innesäsongen kostar också mera. Priset ligger på 3900 kr per lag och för den summan kan man vara 20 spelare. Om vi kan få ihop 12 spelare som vi borde sikta på kommer priset per person bli 325 kr, och om vi inte blir fler än 10 kommer det kosta 390 kr. Eftersom kostnaden varierar beroende på hur många vi är måste vi ha klart vilka som tänker vara med innan vi kan betala, alltså har vi inte lång tid på oss för ytterliggare värvningar. Hela kalaset ska vara betalt senast v.15 så för er med knaper ekonomi har ni 4 veckor på er att skramla ihop cash eftersom vi inte vill betala i sista minuten. Räkna inte med att någon lagkamrat har så här stora summor att lägga ut utan fixa pengarna på egen hand. Nytt för den här gången är också att betalning inte kommer ske kontant till Stockeld utan ni får sätta in pengar på hans konto, mer om det senare.

Ytterliggare information:
1. Speldagar
Preliminärt kommer matcherna att spelas antingen tisdags, onsdags eller torsdagskvällar någon gång mellan 18-22. (Nej Usman, man spelar inte 3 dagar i veckan utan någon av dessa dagar, vilket kan variera från vecka till vecka). Seriestart är preliminärt vecka 16 och serien pågår ända till någon gång i september/oktober, med uppehåll från midsommar och fram till skolstarten igen.
2. Plats
Matcherna kommer spelas på grus, på Rotsundaplan i Rotebro, Linus hemtrakter.
3. Domaravgift
Domaravgiften kommer ute att ligga på 80kr/match men det löser vi när det är dags.


Med all den här informationen som bakgrund är det lätt att konstatera att det är upp till oss själva att lösa problemen vi har ifall vi vill lira nåt ute iår. Jag hoppas alla förstår vad det innebär ifall vi inte lyckas värva några fler spelare, nämligen att då krävs det att man planerar skola och andra aktiviteter utefter vårt spelschema. Är man förkyld är man fan inte mer sjuk än att man kan stå imål.

Och jag hoppas verkligen inte det är någon som inte tänker fortsätta, meddela detta omedelbart om så är fallet.

Mot ett underbart 2007!
Tobbe